Na cvetoči Slavnik (P1)

Foto: Jaka Ivančič

Kolovozi in steze, kraška planota in pobočja Slavnika z bogato floro, imenitni razgledi na Tržaški in Koprski zaliv z zaledjem, Brkine in Čičarijo.

Pod plezalno stezo (P3)

Izredno razgiban teren Kraškega roba z bogato floro, imenitni razgledi na Tržaški in Koprski zaliv z zaledjem, možnost obiska plezališča Osp, Črni Kal in Mišja peč.

Pot čudovitih razgledov Istre (P4)

Razgiban teren slovenske Istre, neokrnjena narava, imenitni razgledi z dolgega grebena Kuk-Lačna na Kraški rob, notranjost Istre in Koprski zaliv.

Pomjanska pravljica (P5)

Razgiban teren v neposrednem mestnem zaledju, imenitni pogledi na Koprski zaliv, Vanganelsko dolino, bližnje hribovje in ob lepem vremenu tudi na verigo Alp in Dolomitov. Orientacijo nam na večjem delu poti olajšajo markacije.

Po poti narcis (P6)

Po poti narcis

Steze in kolovozi v neokrnjeni naravi, imenitni razgledi z grebena Lipnik-Kavčič v vasi pod Kraškim robom, notranjost Istre in Koprski zaliv. Bogata flora Kraškega roba. Domačini so jo poimenovali Pot narcis, saj nas te v mesecu maju v velikem številu pozdravljajo na prostranih travnikih, koder vodi naša pot.

Po poti oslovega hrbta (P7)

Zanimiva pot po razgibanem terenu v neokrnjeni naravi, imenitni razgledi na Koprski in Tržaški zaliv z Alpami in Dolomiti v ozadju, na vrhove Čičarije in gričevje slovenske Istre.

Pot za srce in ožilje (P8)

Foto: Jaka Ivančič

Razgiban teren, imenitni pogledi na Koprski zaliv, Vanganelsko dolino, bližnje hribovje in ob lepem vremenu tudi na verigo Alp in Dolomitov.

Med oljčniki in rujem (P9)

Mer oljčniki in rujem

Razgiban teren v neposrednem mestnem zaledju, imenitni pogledi na Koprski zaliv, bližnje Šavrinsko gričevje, Kraški rob, Osapsko dolino z znamenitimi stenami in ob lepem vremenu tudi na verigo Alp in Dolomitov.